Fokus på ombruk under oppussing av andre etasje i Handelens Hus

Handelens Hus' andre etasje har gjennomgått en liten renovering. Det har vært stort fokus på bærekraft og praktiske løsninger. Gjenbruk av eksisterende materialer og energieffektivisering har vært viktig fra start til slutt.

Handelens hus er et av våre lokaler med lang historie. Handelens Hus ble tegnet av Thorleif Sannes og Harald Steen, og bygget i 1971 på den gamle tomten til Christiansand Børs.Ved byggingen la man vekt på å bygge et landemerke i Kristiansand, og bygget har helt siden det var nytt vært et av Kristiansands mest kjente og ettertraktede kontorbygg.

For tiden huser bygningen advokatfirmaer og ulike selskaper innen shipping, offshore, regnskap og revisjon. En av leietakerne, Advokatfirmaet Kjær, ønsket å modernisere sine lokaler for å møte dagens behov for en fleksibel arbeidsdag.

Prosjektet har hatt stort fokus på bærekraftige prinsipper ved å gjenbruke materialer, og ved å innføre effektive arbeidsprosesser. Dette har vært til fordel for både byggeplassen og leietakerne. Kjær tok grep om renoveringen ved å flytte ut midlertidig etter sommerferien og vendte tilbake 10. november. Dette gjorde arbeidet på byggeplassen mer strømlinjeformet og tillot leietakeren å opprettholde sin virksomhet med minimal forstyrrelse.

Ombruk av materialer og møbler var viktig i renoveringsprosessen. Da Advokatfirmaet Kjær flyttet inn i 2010, gjorde de smarte investering i materialer og møbler av høy kvalitet. Dette valget har lønnet seg. Alt fra glassvegger og eikedører til parkettgulv og himlinger har blitt bevart og gjenbrukt i renoveringen. Dette understreker en sterk bærekraftig visjon. 

Studio Verksted har håndtert interiør arbeidet, preget av solid håndverksmessig finesse. De har oppgradert inngangspartiet og resepsjonen og modifisert eksisterende møbler for nytt bruk. Dette løste de blant annet med kreative løsninger som omdannede bokhyller ved kantine kjøkkenet.

I tillegg har prosjektet inkludert nye LED-lys og behovsstyrte systemer for økt energieffektivitet. De originale radiatorene ble beholdt, men med et nytt kontrollsystem for et bedre inneklima.

Oppussingen av Handelens Hus' andre etasje viser at bærekraftige mål er oppnåelige med gjennomtenkt planlegging og samarbeid. Vi har vist at det er mulig å forene fortidens ressurser med fremtidens behov i et moderne, funksjonelt miljø.

Denne siden etterlater kun nødvendige informasjonskapsler i nettleseren din.